Kesayangan ;)

01 January 2011

Simple Bukan Mudah

assalamualaikum


Untuk tahun nih, azam gua juga ingin menjadi wanita solehah, sebab tu sumer entry dimulakan dengan bismillah, ekh ekh , silap, dimulakan dengan salam. Kate orang Islam kan, cube islamik sikit, baeklah.



Bukan mudah yang macam disangke taw kalo nak buat semua-semua dalam bahase yang mudah dan simple, bukan senang taw, walaupun perkataan itu adelah simple tapi bukan mudah untuk 'make it simple'.Korang tengok ayat gua pown dah  tunggang terbalek macam lori kontena langgar divider jer keadaannye.Bukan ape larh kan, memang ni semua bukan tipu-tipu punye meh, ini kenyataan, yang memang xdapat disangkal lagi mengikut teori gua.Gua memang suke buat teori mengarut, sile paham.



Bukan apelah kan, dalam kepale memang lah dah terpikir nak buat blog nih mudah untuk dibaca dan dipaham oleh kengkawan kesayangan gua, tapi nak carik tema serta perisian tuh bukan sesuatu yang senang.Memang sekarang gua paham kenape kalau entri2 besh dalam sesebuah blog yang femes emes tu dicetakrompak, kepale besar blog tu memang marah tahap gaban.Yela, dah diorang wat entri gile babun punye besh, wat orang ketawe guling-guling sampai jatuh tangge, yang si malaun nih,  sedap2 cilok kiri kanan atas bawah pastu  chop yang ayat tuh mereka yang punye.Manyaklah huduh muke anda yea!


Gua nih, nak pilih layout pown terkial-kial macam anak lembu nak blaja jalan, nak tulis entry besh, memang ade harapan sikit r, ape yang pasti, gua cube sedaye upaye gua untuk make the story as simple as i can.cheewahhhhhh, nak ckap omputeh konon, mesia menang bola taw!xmasal tetibe emo pasal bola plak kan.Wateva it is, gua nak jadikan blog gua sebagai blog yang dapat beri manfaat untuk org laen jugak pade diri gua nih.Bak kate orang jawe kan 'sharing is caring'.Law ikut terjemahan dalam bahase penjajah tu 'berkongsi tu adelah amek berat'.Betul lah tu agaknye, gua pown kurang ckit dalam falsafah nih.Bab-bab menyampah gua memang terer beb!



Untuk entry awal tahun masihi nih, gua cume nak warming up jerk, layout ke hape-mende-haram-jadah-tok-nenek-moyang kirenye maseh lagi didalam pembikinan.Maklumlah pengarah baru macam gua nih baru nak belajar membuat filem yang pendek-pendek sementare nak memerah otak untuk entri yang len-len pulak.


Sekian untuk kali ini

Renung-renungkan dan selamat beramal!

2 comments:

Cik cip-cip said...

waahhh blog baru.. nafas baru.. ayat senang paham. very matang~ :) i like i like~~ chaiyok!!! ^___^

saye hajar said...

terime kaseh yea awak..saye perlu untuk begini sebab nak bagy orang enjoying reading my blog..thanks for being my first follower..love ya~~~