Kesayangan ;)

31 January 2011

Wedges Edisi Lapuk

assalamualaikum




Hah, sekarang gua dah ade kat rumah.Nak sambut perayaan 1 Malaysia.Entah bile gua boley tukar-tukar bangse dan bahasa pown gua xtaw, ape yang pasti, setiap kali raye, gua pown nak nyebok kepoh skali rase.Nak beli baju cheongsam arh, nak beli sari ar, nak beli punjab arh nak beli baju bidayuh, nak maen sape, nak jadik Santa Claus dan buat semua yang dilakukan oleh orang-orang yang merayakan setiap perayaan di Malaysia nih.Memang gua tamak haloba.Yesss, itu memang gua, pompuan paleng tamak di abad millenia ini.Ape?korang adehal dengan sikap gua?Gua tarak kesah punye maa.Gua nih kan easy going.


Sejak akhir-akhir nih gua memang suke cerita keindahan berchenta gua dengan abg Ashraff si pelakon paleng hensem tu kan.Gua memang sure, ramai yang dah termuntah-muntah jelik dengan cerita gua.Arh, pershaiton dengan sumer itu , gua hape kesah.hehe.Gua suke. :)


Hah, kan gua dah lari menyimpang daripada pucuk kepimpinan terhormat.aisehmen, dahla, gua nak reverse wat U-turn jap erk nak patah balek kat tajuk asal yea.


Wedges yang gua dok kepochi kat atas tu bukannye cheezy wedges peberet gua kat kepci tu, bukan, itu kentang yang sedap sampai gua lupe keadaan sekeliling bile gua melantak.Ini kesah wedges, kasut tinggi yang memang gua minat dan selesa gile giler bile pakai.Dulu-dulu gua mane pandang kasut tinggi- tinggi nih, nak bergaya?Ouh, memang katekan tidaklah kan.Gua kan budak yang simple, mane boley overdose make up nih.Kang ade yang tersangkut, payah pulak.Hancur hati abg Ashraff gua taw.Gua start nak menggedik pakai wedges, pakai heels kebarang sumer tuh bile gua masuk kat kolej nih.Maklumlah, nak bajet macam minah-minah hawt gojes gituw.Ouh, terkilan mak nyah!!!!



Gua bajet bile gua pakai kasut tinggi-tinggi, gua akan nampak tinggi macam model arh, walawpon potongan badan gua macam buah pear, kecik atas, lebau bawah.Pakai kasut tebal-tebal sampai 8 inci pown belom tentu nampak tinggi kan?Xpelah, gua nih kan memang berani terlebey sikit, macam tulah.Gua xkesah ape orang len nak pandang, nak tilik, nak pandang dalam-dalam gua nih.Memang gua wat x pedulik aje kat pandangan mereka tu sumer.


Baru-baru ni, gua punye wet PTPTPU kan dah masuk kan?So, gua dengan member ketat gua pown pegi melayangkan kaki membakar duet kat Ekspo Terminal Makmur.Tujuan sebenar bukannye nak buat ape taw.Saje je nak berjalan nak mencari jam si tika keding. Tapi, ape yang gua paleng heran bin pelik, jam si keding tu xdapat pown, yang kitorang dapat, kasut wedges memaseng yang hargenye xsampai pown RM30 . Terkejut x?terkejut larh cepat!!!Eleh, padahal biase jerk kowt heels ngan wedges murah macam tu.Gaye gua, bukan beli yang standar mak datin nih, gua beli janji gua boleh nak pakai jerk arh macam tu.Disebabkan gua nih manusia yang terlampau berani, warna dier pown gua pilih yang corak berani punye.Tinggi ade arh dalam 3 hinci.Memang stail berani telebey punye gua nih.Niat di hati pakai kasut nih jalan kat kolej, bile terpeleot, memang ade makhluk hensem menyambut gua nanty.Haip, memang miang keledek betol gua nih.hadoila.


Mase ari first gua pakai kasut nih adelah waktu jenjalan hulahup dengan member gua kat kuantan.Bajet tahap berani punye xkan sakit kaki arh bile jalan-jalan tu.Sekali hambek kaw!Baru jalan tawaf kat Megamall, kaki gua dah sakit, teros dah xdapat nak jadik minah haw dah.Hancuss.


Orang kate kan, kalaw baru kali petame pakai kasut tu kene gigit erk kasut tu biar tahan lame ngan kaki xsakit.Ekh ekh, betol ke hah?Sejaoh mane keshahihan mende nih gua pown xtaw arh tapi mase gua keje dulu, ade makcik nih dah try, die kate betol.Entah, gua nak try, gua memang xkan buat larh kan, macam merapu jerk perbuatan tu , dahla kaw nak pakai kasut tu, japg kaw nak gigit macam makanan pulak.Haish adeke patot?Xpatot xpatot.


Hari kedua pakai wedges mase pegi Key Hell aritu.Rombongan kanak-kanak Ribena ke Pusat Sains Negara kemudian ke Bintang Walk yang macam harammmm.Yang peliknye, gua nih da taw sakit kaki, pegi pakai wedges tu jugak.Memang saje nal mencarik masalah yang x berkesudahan namanya. Tapi kali nih, pakai wedges tu masok kat Sg Wang Plaza, pastu jalan kat Plaza Imbi, melalak kejap, pastu patah balek jalan-jalan kat Lot 10, memang bile naek dalam bas, xsakit kaki.Memang surprise giler arh kali nih bile pakai wedges tuh.Terperanjat sampai pengsan taw!


Start dari aritu teros nak pakai wedges tu.Jadik feberet lagik taw!Pegi kolej pown kalau boleh memang nak pakai wedges tu jerk taw. Nak pakai uniform pown rase macam nak pakai wedges tu jerk.Memang selesa ouh pakai wedges tu.Serunuk!!!


Lagi tadi membebel tanpe memberitahu rupe dan gaya wedges tu kan?Hah, ameklah wedges gua yang memang murah lagy x gojes nih.....





Teng




Trenggg





Tenggg






Tentenggg








jenama pown yang pelik...cikai punye...










yang wedges nih pown best jugak, standard, wedges pinjam....ehe...




I love my wedges right now!!!Membuatkan gua tampak lebey berkeyakinan...yeeehaaa...orang cakap pakai kasut tinggi nampak kite lebey berkeyakinan.Cheewahhh....




Sekian, babai





Renung-renungkan dan selamat beramal!!!!

Date Yang Lucah

assalamualaikum



Sorilah geng semua, wat korang ternanti termenunggu hidangan dan sajian post terbaru dari gua.Pergh, gua punye havoc macam ade berjuta million manusia yang membace blog yang ntah x seberapa nih, sekali kene terajang halus, baru padan dengan muke kaw!Minggu nih gua terikat  cket ngan exam yang sejibik sejibon macam hampagas, hampas kelape tu lagy mulia gua rase.Empat hari gua exam, dua hari gua punye paper pagi ngan petang, memang terbek punye jadual.Dahtu japg kalau result exam gua memang haram, gua nak salahkan sape?Salahkan gua?Oh mestilah tidak, gua pelajar terbahekkkkk taw x, alasan kene bijak beb. Xpe, t gua bagy alasan cakap Incik Belog dah selalu memaksa gua melakukan perkara yang gua sendri xsanggup nak lakukan, setiap hari meminta-minta perkara yang diluar jangkaan gua. Teros gua ternoda taw.


Tadi petang lepas abes exam, abg Ashraff gua mesej sebab terlalu sarat menanggung kerinduan terhadap awek cun meletopsnye yang xlaen lagy memang gua larh tu.Bukan sebab ape, sepanjang hari exam, die xbagy gua pegang henfon langsung sebab nak suroh gua konsentrated arh kononnye, padahal, gua dok syok melayan Incik Belog dengan galaknye.Memang sesuke hati gua je nak mencurang depan abg Ashraff.Tetibe, mase gua syok mencurah perasaan kat abg Ashraff, die ajak gua kuar, nak g makan ke nak g bersiar-siar ke.Kebetolan abg Ashraff memang xde shooting arini.So, kitorang pown memadu asrama asmara larh kat sini.


Destinasi kitorang memang x laen x bukan arh, Pantai Telok Chempedak, sebab kat sane terlalu banyak batu besar yang memang menghalang pemandangan semua manusia yang berada di celah batu yang sebaliknya.Senang arh sikit gua nak ber'lovebite' ke, ber'frenchkiss' ke dan semua perkara yang ringan-ringan arh kat cecelah batu tuh. Maklumlah, kate dah rindu?Kene arh buat macam tuh.WAJIB tahu x?Every single date memang wajib ade kenangan.Sesape yang memang teramat bersekedudukan dengan gua, angkat hidung.Nanty  gua senang sikit nak  potong bulu idung yang dah macam hutan rimba tu.


Bile sampai kat sane, teros jerk abg Ashraff  belanja gua makan kaf keyeffcee. Macam taw-taw jerk gua memang lapar kebulor nih.Gua mintak dinner plate tros, memang pelahap punye awek, ouh tolonglah rejek gua nih. Tapi xpe, abg Ashraff memang seorang yang tersangat memahami aweknye bagaimana.Ouh abg Ashraff, jangan tinggalin daku bang. Sudahlah gua nih, nak buat scene Indon plak kat cni.Bile dah penoh perut dengan isi ayam, teros gua ajak abg Ashraff jenjalan kat tepi pantai. Bukan ape, gua memang suke jalan-jalan bercandaria kat pantai.Pade gua memang ilanglah keserabutan kepala hotak bile dah ade tepi pantai.Abg Ashraff pegang tangan aku dengan ketat dan kemas sebab xnak bagy aku berlari anak kat tepi gigi air.How caringlah u my abg Ashraff.I like u taw x?



Kitorang duk nyembang jerk sambil tengok laut, tetibe, ade plak sepasang ketam wat aksi 18SX depan kitorang.Perh!!Memang xbley blah punye ketam!Kuang hajaq taw x!Macam saje jerk nak menggugat keimanan abg Ashraff terhadap gua.Ketam tu bley wat adegan ciom2 yang paleng ghairah.Guling-guling atas pasir sampai puas.Memang membuatkan nafsu abg Ashraff terganggu.Nak tawu macamane gua tawu?Gua dengar arh die punye denyut jantung beb.Turun naek turun naek macam orang xkeruan tahu x.kesian betol ngan abg Ashraff saye nih ea.Macam orang nak kawen plak gamaknye.hehe.Abg Ashraff, u r so cute sayang.auw auw auw!Tetibe tergatal pulak.hehe


Bile dah duduk bersama berdua teros rase ade macam something feeling yang lain daripada yang laen.Biaselah, dah lame xjumpe kan.Teros gua terpandang abg Ashraff n cupp...Halamak terkiss pulak, tetibe abg Ashraff tersedap dan kitorang termeneruskan adegan yang ringan-ringan macam yang si ketam tadi lakukan.Tetibe abg Ashraff tersedar.Gua pown tersedar balek.Arghhhh!!!merah muke gua ngan abg Ashraff mase tu tawu x?Malu giler beb, tanpe disedari kami telah berjaya dinodai oleh syaitannirrojim yang bertanduk duopulohlime tahu x??Memang menempah neraka gua nih.Secara tidak langsungnya gua telah menggoda abg Ashraff untuk melakukan kemaksiatan.Ouh tidak!!!Ya ALLAH, jauhkanlah kami daripada segala bencana yang akan menimpa kami samaada sengaja mahupun tidak ini.


Teros gua jalan lari-lari jaoh daripada abg Ashraff sebab xnak diri ini dihampiri oleh setan dorjana itu lagi.Pergilah kaw pergi!!!!!




Sekian, babai





Renung-renungkan dan selamat beramal

23 January 2011

Terjah Menerjah - Blogshop Shawls Lagi

assalamualaikum



Kembali lagi dalam segmen terjah menerjah bersama anak perempuan yumi. Semalam lepas tengok cerite 'Ustaz Amirul' dimana Abg Ashraff gua berlakon, Ouh semalam die ade kol gua, ekh2, memang tetiap malam die mesej gua, nak bertanya pasal gua.Betape caringnye kesayanganku yang seorang nih, how sweet.


Bile dah puas berasmaradana dalam tepon, gua pon on lappy kesayangan gua kemudian menggodek dan menggeledah segala macam bende kat dalam dunia sesawang bersawang nih.Tetibe, teterjah sebuah blogshop nih.Teros terbehenti menggeledah blog yang laen.Gua kalau dah menerjah blogshop, memang akan menerjah blogshop pasal shawls, sebab ape kan, gua sekarang berjinak-jinak untuk mendalami ilmu memakai shawls walaupun ade org xsuke nengok muke gua yang lonjong bulat nih pakai shawls.tapi gua hanya meredhakan sambil berkata pedulik hape gua!Tanpe melengahkan masa yang dah terlengah, gua pown memperkenalkan dan mempersembahkan!!!!!Blogshop shawls!!!!!!drummmmmmtreeeeeteeeteeeeetttttt (bunyi drum yang dimainkan oleh orang xpakar)













nih muke tuan tanah blog tersebut ok





whoaaaaaa....banyaknyeee...mate juling-juling naek atas bawah







antara inner yang ade








yaw yaw yaw...yummy...







hah nih stail pashmina plak






Gua tengok abes dah blog nih n gua nak try membeli dah daripada blog nih.Malangnye gua punye wet ptptpu belom nak berapa mengizinkan gua berjoli lagy.Die suroh gua sabau dulu, tengok arh nanty, bile wet daripada FAMA dah masuk, memang gua xpandang ats bawah, toleh kiri kanan dok terjah blog nih jerk.Enjoy bershopping online guys!!!!








Sekian, babai





Renung-renungkan dan selamat beramal!!!!


22 January 2011

Far East- Saat Lafaz Sakinah




Gratisan Musik








Ya aaaaa......ahaaa....
Heningnya, sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula
Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah ditangis ibunda


Adalah aku wali puteriku
Serahku kini amanahku padamu
Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang kuberikan padanya


Dulu esakannya sandar dibahuku
Tangisannya kini kuserah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Indah ia pada maksudnya


Ku akur
Akan pesanmu
Puteriku kini Amanahmu


Iringilah dia dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu











*Dengar lagu nih teros syahdu nak kawen teros rasenye..Gua jadik gatal malam nih*






Sekian, babai






Renung-renungkan dan selamat beramal!!!

21 January 2011

Ceritera Chinta

assalamualaikum




Satu petang yang damai lagi mengheningkan. Gua jalan-jalan sambil mencuci mate dengan adegan romen-meromen dan cium-mencium sampai terbaring-baring di pasir.Sungguh menjelikkan sampai gua teros mentuihkan saje pasangan-pasangan tersebut sambil berkata, hah, tuh ade terpancut sikit kat pasir, cepat jilat, rugi tu.Bile dah dapat tegur-menegur dan sapa-menyapa pasangan yang sedang asyik membuat aksi asmaradana dalam air, gua teroskan menendang-nendang pasir yang  bertebaran dengan riaknye.Sambil itu gua pown menyanyi-nyanyi lagu 'Kalau berpacaran' dengan gaya dan aksi tersendiri dalam hati.


Matehari memang sungguh garang pada mase tu, memang sengaja nak bako kulit gua yang mulus tulus macam disapu dengan losyen babi baby johnson's.Gua teros berlari-lari anak memilih tempat yang sesuai untuk gua berteduh daripada teros terbako oleh kerana matehari yang sangat ganas dan garang.Bile dah ade tempat untok gua landing paleng baek, gua teros menyantaikan diri umpama minah-minah kapir yang selalu bertebing menggalakkan penghitaman warna kulit maseng-maseng.Akhirnya semasa gua bersantai dengan enak dan selesenya, datang seorang mamat yang sememangnya gua xpernah mengenali apatah lagy berhola-hola dengannya. Sungguh gua xtahu kenape mamat yang bajet ensem tu datang dok melanding jugak kat pondok sebelah gua tu.Nak kate syok kat gua, gua bukan pakai bikini ke g string ataw yang seumpamanya.


Gua pown dengan perasaan yang teramat selamba teros memejamkan mata tanpe menghiraukan perihal mamat itu yang entah sedang melayan adik kecilnya.Gua yang baru nak melayan wet dream mimpi indah di kayangan nih teros tersedar kerana terganggu dengan perbualannya tu.Gua teros membeliakkan mata sambil mengangkat punggung untuk belah dari situ dan mencari memane port yang lebey baek untuk melandingkan diri gua nih. Seangkatan gua bangun nak blah jerk, mamat tu tergesa-gesa plak nak escort gua kononnya nak teman gua larh jalan-jalan kat tepi pantai.Gua rase nak bambu jerk mamat tu.Tapi, gua memang xtengok lagik muke mamat tu.Gua memang hold jerk kesabaran gua mase tu.


Mamat nih x memasal g ikot pungkok gua kemane sahaja, gua teros rase dah x selese.Ntah hape kejadahnye ikot gua bukan gua jual sejadah kaw nak ikot gua nih.Gua nak bagi penerajang pown ade jugak kat mamat nih. Sekali paleng melampau dier boleh pegy panggil name gua plak. Memang paleng gua rase tercabar btol time tu, gua x kacau periok tanah dier, dier bley plak nak ganggu ketenteraman periok belanga gua nih.Gua memang xbley tahan dah.Kebetulan kat tepi pantai tu, ade pulak makcik-makcik yang tersengih-sengih sumbing ingat mamat tuh kekaseh gua.Eiy, please larh makcik!


At last, gua teros bernekad nak pusing belakang n tampar muke mamat tuh dengan sekuat haty sampai muke mamat tu berpusing-pusing sampai doplohlime kali. Memang dah nekad betol-betol taw! Teros pusing belakang dan ready nak tampar, sekali pusing belakang, xde orang!Hah, padanlah dengan muke gua yang hodoh nih. Teros gua wat xamek kesah dan jalan lagy. Bile dah berjalan adelah dalam doplohlime kilometer, teros rase macam dah penat tapak kaki nih berjalan taw. Teros buat muke selamba dan menghempaskan punggung dekat pasir menghadap laut.Tetibe mamat tadi teros hilang daripada pandangan mata dan kepala serta hidong. Serta merta hati jadi bergumbira tiada marah serta gulisah.Xpikir banyak dah, teros jerk port situ dan wat scene berbogel tepi pantai.Ouh Gosh!Dah la, xpayah nak pecaye, gua nih alim, apesal nak bogel-bogel plak?Haish!


Lagy skali gua diganggu bile baru nak belayar dengan aman dan tenang.Kali ni memang gua dah xtahan, gua bukak mate teros gua sound mamat tuh


Budak Chantik: hoi mamat!kaw apehal arh nak kaco aku tido!!!!


Mamat sewel : assalamualaikum cik, saya mintak maaf mengganggu.....






Teros mood gua berubah jadi romantik sebab bile tengok muke mamat tu sejibon macam Ashraff Muslim dalam citer Ustaz Amirul. Gua cair teros larh beb.Macam aiskerim coklat.cair cair cair dan jadi air. Mamat yang tady gua marah teros gua rase jatuh cinta larh!auwauwauwauw!gatal gua mehhh .


Bile dah berkenan dan bergatal untuk seketika, beliau teros mengajak gua berjalan-jalan sambil ditemani hempasan ombak yang  kuat macam cipet macam xbagy gua dan abg Ashraff bercandaria dan kicauan burung helang yang memekakkan telinge.Ouh sangat bahagia waktu itu serasa gua hendak mengulangi saat tersebut.Ouh indahnya dunia bagaikan milik kita berdua abg ashraf.Ops, memang sah, mamat itu adelah Ashraff Muslim yang datang mereleasekan tensionnya di tepi pantai itu.


Abg Ashraff mengajak gua duduk di sebuah batu yang hanya boleh menempatkan kami berdua sahaja sambil merenung masa depan kami berdua. Bile waktu hampir senja, abg Ashraff telah menawarkan untuk membawa aku bersembahyang di sebuah masjid di tengah bandar. Gua  kebetulan memang subur waktu tu, teros bernekad mengerjakan solat bersama abg Ashraff ku. Terasa syahdu aty gua saat mendengar sore lunak merdu abg Ashraff mengimamkan solagt maghrib bagaikan berada dalam syurga sehingga menitik satu persatu airmata dan hampir basah lencun telekong yang gua pakai sebab menangis  teresak-esak macam laki orang kematian suami.


Dah siap semayang, gua ronda-ronda kat bandar Quantown dan becok membebel bercerite menatang yang menarek kat Kuantan nih.Abg Ashraff hanya memandang gua dengan pandangan suci sehingga membuatkan gua malu dipuji sebegitu rupa. Masa memang betol-betol cemburu hubungan gua dengan Abg Ashraff, sedar xsedar dah pukul 10.30 malam. Tertakluk kepada terma dan syarat yang dikenakan keatas pompuan-pompuan chantek kediaman gua nih, sumer orang kene masok balek dalam umah tepat pade waktu tu, kalaw x, memang kene kompahun sekor-sekor sambil menambah tabung kolej gua untuk digunakan menambah kenderaan perhiasan yang tersadai di tepi umah gua nih.


Abg Ashraff  begitu memahami gua dan teros menghantar gua pulang sampai seinci daripada pintu gate.Begitu caringnya abg Ashraff. Beliau sempat pesan kat gua bahawa malam nih beliau akan menghubungi gua.Ouh, gua teros malu dan berlari keluar. Disebabkan terlampau suke, gua tersungkur mase nak keluar daripada kete abg Ashraff, tapi gua senyum kat dier n kate gua ok, teros gua lari masok umah gua. Malam tu memang malam terindah buat gua setelah dapat bercanda dengan abg Ashraff dan menghabiskan masa terindah dengan dia.Ouh abg Ashraff, I miss u!!!!



ouh abg, bilekah kite dapat bercanda lagi? I miss u abg...










abg Ashraff :  xelok kite buat begini sedangkan kita masih lagi belom halal...










sekian, babai






Renung-renungkan dan selamat beramal!!!!!










18 January 2011

Melangkah Ke Neraka

assalamualaikum




Memang benar, selagi belom habes belajo, selagi itu akan dikatekan alam belajar alam masok neraka.Buktinya, esok gua ade 2 kuiz.Bukan pop kuiz maen tekan-tekan buzer buzz buzz tu, bukan jugak kuiz- lawan - laki - dengan -  pompuan - sape - kalah - kene - lompat - katak satu kolej.Mende tu zaman kebengongan dan kebiolan kite semua.Zaman nak nanges-nanges ke dah lame berlepas larh.So, say goodbye to them dengan segera cepat!

Cakap balek pasal kuiz, gua esok pepagi bute ade kuiz Parasit, pepagi bute kol 4.30 ptg, malam nih belom taw lagi pukul bape gua nak bercanda dengan katil gua.Esok dah ade kuiz plak, memang mengong arh gua esok.Seblom kuiz parasit, gua ade kuiz Biostatic pagi-pagi bute.Pasal kire-kire nih larh yang memang gua angkat kaki dulu sejak dalam rahim mak gua lagi.Segala macam formula die bagy gua hafal.Ikot hati sanubari gua, gua nak tiru nota je pagi besok.


Malam nih gua kene study subjek-subjek yang gua ade kuiz tapi gua selamba tenuk post entry berjuta-juta lemon.Report Biochemistry esok kene hantar pown satu hapah gua x start lagik.Memang terserlahlah keselambean gua nih.Syabas kawan.Buat esok jerk agak-agak boleh?Satu saat seblom ko kene hantar pade Pn. Izah yang comel, ayat mengampu untuk dapat A dalam CIP, rase-rasenye dan arh kot.Xpe xpe, seblom tu gua langgar je kerete yang lalu lalang kat iwey depan kolej , nanty ade arh alasan untuk gua bagy m.c.Tapi itu untung kalau tuah bersame gua lagy.Law x, memang selamat datang ke komuniti rumah bertiang dua.



Dahla, gua nak mentelaah pulak, gua dah sedar bahawa pelajaran tidak boleh terpisah dengan gua.Ouh sadisnye gua nih.Ape-ape pown, selamat datang ke neraka.Enjoy neraka anda semua ok.Jadikan neraka anda seindah syurga.huahuahua.




budak mengong otak ting-tong






ini gua blajo petang tadi






meja blajo cenggini gaye





cube sebot sebutir-sebutir






study beb...












Sekian, babai








Renung-renungkan dan selamat beramal







Dara Ke???

assalamualaikum



Entah berapa hari kebelakangan n nih, gua jadik resah, gelisah , makan kenyang, mandi basah, minum air kembong perot, belajar pown maken hari maken pandai. Entah ape yang mengganggu pemikiran dan kepale hotakku yang terbahagy kepade 2 bahagian nih. Nak kate ade hantu masuk dalam badan, alhamdulillah, gua x meracau-racau sampai lari-lari masok tasik depan rumah gua. Nak kate gua meroyan putus cinta, xdelah pulak, gua pown xde jugak stress xdapat jawab soklan lecture gua sampai gua rase hati gua resah gelisah tidak menentu sampai jadi kucar kacir hati gua nih.


Gua dah cube baring tengah panas, duduk dalam bilik separa gelap, duk dalam bilik termenung sambil meneran-neran, tapi gua masih gak xjumpe jawapan dier.Macamane nih?Gua kalaw dah terover resah, bahaye sangat boleh sampai gua membunuh diri nih.Help!help!Komenga!



*******************

Mungkin sebab aritu, gua adelah bermalam dengan seseorang dalam sebuah hotel yang bajet-bajet saje.Mase tu memang kami same-same mengantuk, gua masok jerk bilik tu teros gua melemparkan badan di atas katil hotel yang sangat empuk dan teramatlah indah itu. Gua teros xsedar ape yang dah berlaku.Bak kate orang, bile dah mengantuk, memang semuanya xhengat dah, katil yang terindah tetap di fikiran tanpe menyedari ape yang telah berlaku antara kami pada waktu itu.

Esok pagi-pagi dinihari, gua sedar dari mimpi indah, gua terkebil-kebil sambil melihat diri gua nih. Rupe-rupenye gua masih lagi berbaju dan berpakaian seperti yang malam sebelumnya.Tapi ape yang gua heran, budak laki tu dah ade kat lantai.Ape gua ke yang tolak beliau sehinggai  begitu dahsyat?Ouh tidak!!!!Jangan mati engkau sudahla. Teros gua malas nak amek taw pasal laki tu sambil dalam haty menarek nafas lege sebab xde serbuan daripada memane jabatan agama Islam.Fuhhhhh lega.

Pundi kencing gua memang dah meraung-raung untuk pergi ke toilet pulak pepagi bute itu.Gua menarek diri gua yang dalam keadaan separa sedar untuk ke toilet dan ape yang gua rase amatlah sakitt!!!!!Gua teros mengalirkan airmata kesayuan sebab meratap naseb diri gua yang malang nih.Teros gua keluar daripada toilet dan mendapatkan orang lahanat tu.Gua hempok-hempok beliau dengan cadar dalam hotel tu.Gua sepak-sepak dengan geram sepenoh hati menggunakan meja minum yang ade dalam bilik tu pulak.Gua rase geram!!!!Memang cilanat betol kau menodai gua sampai gua tergoda dengan kau!!!!!!Kau pergi berambus larh!!!!!Teros gua duduk di sisi katil hotel dengan menangis yang dah x ada ritma bunyi lagi dah.


***************************


Mungkin ke itu sebabnye hati gua gelisah......





Atau






Ada lagi yang lain nih.....













Baru gua sedar yang sekarang gua dah x suci, bermakna gua dah xde hak untuk bersama-sama dengan jejaka yang teruna di luar sana.Oh, mengapa begitu malang naseb gua ini.Lantas gua teros mendapatkan bantuan.




inilah dia pembantu gua yang mantap dalam gua meniti hari-hari mendatang






cover girl bulan jan memang mantop abessss...gua minat fanatik ngan shila nih






cara memakai selendang meletop







gua suke dan sedang mempraktis untuk pakai macam nih




teliti dan every step bebeh






laen-laen tips juga ada....







Sebelum renung, nak bebel kejap, jangan percaye terhadap cerita tersebut sebab memang sumpah tipu sahaje, mane boleh gua nak tido sesuke hati dengan laki dalam hotel memang wadafak, tunggu Pak Yumi datang bawak slopped kelapa sawit jerk macam tu. Motif sebab nak tunjuk sekarang gua dah ter'admire' majalah DARA sebab banyak sangat tips untuk pakai selendang ringkas dan comel dan gua suke serta dah jadi inspirasi untuk gua tetiap pagy nak pergi kolej.








Sekian, babai




Renung-renungkan dan selamat beramal!!!!
















17 January 2011

Secara Tibe - Tibe

assalamualaikum




Tibe-tibe

> Gua rase macam blog gua nih pelik


Tibe-tibe

> Gua rase sengal yang teramat-amat sebab blog gua macam xde motif yang spesifik


Tibe-tibe

 > Gua rase benga** sikit sebab xtaw macamane nak melebarkan sayap gua yang sejak dari azali memang       merendah diri aje  melebarkan tempat luahan perasaan dan jiwa kacau gua ini maknenye, xtaw macamane nak ubah tempat post entri supaye jadik melebar dan memudahkan gua untuk membebel dengan galak sekali.


Tibe-tibe

> Gua rase terlampau rajin sehinggakan boleyh mengepost entri yang entah hape-hape dalam mase sehari sedangkan test 1 sudah menari-nari dengan indahnye didepan mateku.


Tibe - tibe

> Gua xtaw macamane nak buat header yang gempak-gempak sebab dan memudahkan mate readers gua blink-blink bile masok ke blog indah haprak ini


Tibe- tibe 

> Gua rase apesal gua xbelajar tinggi-tinggi untuk menyelami dan mendalami ilmu perblogan dengan lebih arif lagi


Tibe-tibe

> Gua rase nak geram kat sesape yang mengutuk cikepal sebab gua peminat die, tetibe nak emo sedangkan die hanyelah saudare seblog. Bajet macam gua akan dapat pujian melambung terlambung daripada cikepal kerana menyebelahi beliau. Angan-angan semate.


Tibe- tibe

> Gua rase terhine sebab xtahu macamane nak tambah ahli-ahli merapu merapat serta nak tepek blogshop supaye senang korang nak bershopping di blog nanty


Tibe - tibe

> Gua nak pegi haji dengan mak abah *angan-angan akan kenyataan*


Tibe -tibe

> Gua sedar bahawe jam dah pukul 7.46 malam


Tibe-tibe

> Gua terhidu bau yang kurang enak di sekitar gua dan terasa takut pulak



Tibe - tibe

> Gua angkat sedikit ketiak dan teros memejam mate kerana bau yang sangat harum dan wangi  


Tibe - tibe

> Gua rase dah kene blah sebab nak mandi dan mengabdikan diri untuk bersolat.




Sori sebab entri macam haram, tapi gua memang mengharapkan bantuan korang korang korang dan korang serta anda anda anda anda semua supaye kite dapat berkongsi ilmu dan pengetahuan.



Sekian, babai






Renung-renungkan dan selamat beramal!



Yahuu Yahuu

assalamualaikum



Apesal harini gua rase macam pompuan meroyan plak, tetibe nak melonjak kegirangan sampai nak tembus atap siling rumah gua.Ini bukan ape, ini sumer gara-gara Najwa Latif yang singgah tengok belog gua kejap tadi.Apehal kaw nak buat muke hah?OOO, gua taw, mesti korang nak cakap yang apekehal kaw nak hepi sangat si Najwa Latif tengok belog kaw?Sape budak tu?Artis ke, Model ke?Hoyt2, kaw nih xtahu sape tu die, jangan nak sebok kutuk-kutuk dier erk?Aku rejam dengan batang pisang karang koma seminggu xbley bangun.


Untuk pengetahuan korang yang terbijaksane , gua nih langsung xde hubungan berkait dengan Najwa Latif nih, ape yang gua pasti, die punye sore sedap. Even die baru jerk umo 16 tahun n maseh bersekolah di TIGS(org johor bek dok luar johor kalaw xtaw nih amende), mungkin takdir die untuk menjadi bintang dah terserlah. Biarlah itu hanyelah sampingan, tapi ape salahnye kalau kite nak mendoakan segala yang terbaek untuk die. Mudah-mudahan ade jugak pelapis untuk penyanyi bertudung di mase depan nanty.


Gua dapat tahu gossips pasal adik kecik molek manes macam gula nih daripada belog gonjeng tak laen x bukan cikepal larh kan, gua nih kan follower paleng setia beliau.mueehehehehe.So, beliau telah men'suggest'kan name Najwa Latif nih, gua dengan kelam kabut macam lipas kudung pown teros terjah menerjah blog beliau ini dan telah ternyata, sore beliau memang power best ok.Sweet jerk.Sesape nak try usha-usha untuk dijadikan makwe, sile berunding dengan beliau, saye bukanlah penjaga peribadi beliau.


Lagi yang gua teruja pasal adik kecik manes ini sebab beliau pandai bermain gitar sambil bernyanyi dengan sempoinye, okeyh okeyh gua tawu korang memang xheran fenomena ini, tapi korang pernah ke dengar sore merdu budak tadika, budak taski ke pemudi  ke di luar sane yang boleh memetik gitar sambil melontarkan suare dengan mantap tanpe ade pecah-pecah atau bolos-bolos di sane sini. Kalau korang dah xheran, gua heran, sebab nih memang kali pertame gua dengar sore budak yang memang suci sedap taw!


Umor die dengan umo gua hanyelah 4 tahun beza , bermakna, dulu-dulu mase gua mude, mase gua mengaji kat batu pahat, dier ade dah, tetibe gua terpikir, apesal x dari dulu dier ajak gua join die nyanyi sesame kan???Wat lagu sesame, tumpang menompang glemer die wat seketika jerk pown ok jugak, janji gua dapat berduet dengan die.Mesti lagi mantop nyanyian tu.Halamak, gua memang xbley nak bayangkan macamane hancusnye semua lagu-lagu yang gua nyanyi dengan die, silap-silap gua kene hambat dengan cik adik nih.kahkahkah. Mintak maaf cik Najwa Latif. =_=''


Gua nak cakap banyak-banyak, gua malas sebab nanty korang kate gua saje wat macamni sebab nak bagi upgrade lagik followers sebab follower cume cinonet keciput jerk.Hoi, jangan nak buat fitnah tahu x, gua sepak bertubi-tubi nanty baru nak menyesal.Kat bawah nih salah satu lagu die.Memang sedap dan mantap, ade banyak lagik video nyanyi die kat Youtube, tapi gua pinjam yang nih sebab ini lagu kenangan.kahkahkah.
Nak dengar yang laen boleyh aje, pegi dekat youtube dan taip NAJWA LATIF.






Gua teruja sebab die jengah blog gua kejap tadi.Gua hepiiii yawwwww~~~~




sekian, babai



Renung-renungkan dan selamat beramal!

14 January 2011

Mari Belajar Di Kenny Roger Roaster

assalamualaikum




Hah, arini memang nak belajar kat tempat yang sememangnya ada makanan banyak-banyak pastu bley gua tolong ajar-mengajar korang sumer kat tempat tu.Disebabkan oleh ptptu kami yang dah masuk berzaman dahulu, dua dan kengkawan gua boley larh setakat nak belagak dengan masuk tempat mahal-mahal sambil makan dengan gaye apek yang menari loteri.


Untuk kali nih, gua ajak 2 orang member gua yang senget macam gua jugak untuk belajar di Kenny ROger Roasters.Bukan nak berlagak ke hape, gua nak bagy diorang rase pengalaman makan dekat sittu.Bukan arh macam demanad ke belagak sombong nak mampos ke hape, saje nak bagy diorang pengalaman makan kat tempat tu.Alang-alang nak makan perut kenyang setaon, memang Kenny Roger Roaters adelah tempat yang paleng sesuai.


Cikgu pade kali ini adelah gua sendrik sebab ufiz xde, so, gua boleyh jadik macam omputeh gile sikit mengajo kengkawan gua nih.Gua bukan arh ajar diorang cara-cara nak makan ke hape ke, gua ajar diorang care-care cemane nak gune piso, gerafu same care nak order makanan tu.So, nanty-nanty, xdelah diorang macam jakun sikit bile datang makan kat situ bile len kali kan???


Malas larh nak bebel jerk manyak-manyak menghabiskan air liur, gua serve picture untuk tatapan korang supaye korang tidak kebosanan.




nih tika punye, makan atas desakan gua




ain punye yang yummy~





hah!gua punye berasakan kentang sokmo, nak bagy badan membesar lagik




ok, marilah air ku dan muffinku beratur untuk mengambil gambar



erk~ kenyang sudah, nih gua punye keje yang dah habes tinggal tulg, law dekat umah, memang dah terkangkang dok makan ayam nih sampai tinggal cebisan-cebisan sahaje




ain menikmati makanannye dengan berhati-hati dan ketakutan sambil tika berjaga-jaga 




tika stim makan punyelah sedap makanan dier erk





Bile dah kenyang, nak pegi jalan-jalan sambil menyebatikan makanan yang dalam perut supaye kembali berpadu bersama rakan-rakannya di dalam perut.Ngehahahahaha~Pas tengok bil, memaseng terkuzat sebab makan sampai RM70++, tapi kemudian berpuas hati balek sebab dapat makan dengan kenyang dan gumbira.Hati laalalaallalalalaa...



*Esok nak pegy Key-Hell



Sekian, babai



Renung-renungkan dan selamat beramal!

13 January 2011

Paksa Memaksa Dipaksa

assalamualaikum



Arini gua macam nak emo sikit arh, bukan pasal mende, pasal idop gua.Gua memang bukan jenis manusia yang suke dipaksa. Macam-macam sangat mende jadik kat gua kebelakangan nih, baru jerk masok tahon baru.Bagy larh gua rileks-rileks tenangkan pikiran dulu, barulah tekan loceng nak masok dan menyerabutkan kotak pikiran gua dengan mende-mende nih.Rase macam nak terbang jerk azam baru gua yang menyatakan bahawa nak kurang marah.Gua rase cukup dah gua sabar selame nih, tapi kali nih memang betol-betol nak mengetest jaoh mane keberkesanan kesabaran gua.


Seperti yang gua dah maklum tentang diri gua sendri, gua adelah single buat mase nih, belom ade lagy makhluk teristimewa dalam hati gua nih untuk menggantikan si dia yang dulu bertakhta di hati.Ayat macam nak tumbok-tumbok jerk muke gua.Jiwang karat larh pulak gua arini. hah, pedulik hape dan persetan dengan semua itu.


Wat mase nih, gua tengah mood nak study.Mood gua xdatang agy untuk part cinte nih.Gua memang x suke nak kene pakse bab tu.Kalau suke kat gua, tunggu jerk arh, xpayah nak pakse gua soh suke balek ke hape ke.Yang tu memang gua panas ati arh.Panas, panas, panas.Seblom nih, law gua kate kawan terimalah dengan hati yang redha dan rela.Kang jap lagi gua kate g mampos dengan kaw, kate gua ganas dan terlebey ajar pulekkkk kan.Nih dah gua cakap dengan bahase yang terhormat stail bahase istane lagy tetap xnak paham, nak buat macamane.


Sedangkan mak gua suroh gua blaja pown mak gua x pakse-pakse taw, nih nak suroh gua bercinta plak.Memang lah mak gua sokong sambil mengangkat bendera putih tande menyerah kalah.Kate mak gua, biarlah gua terjun dengan buah epalnya.Ya, buah epal yang lazat lagy berkrim disukai ramai (ayat ain toi-toi).


Sekarang nih gua dekat kolej, mase rehat sambil mendengar azan berkumandang justeru budak sewel dan mengong yang duduk sebelah aku adelah ummu raihan dan jugak nurul ain.Gua ulang lagy sekali, gua memang x suke nak dipaksa secare teros-teros sebab bile gua kene pakse, gua akan secare otomatiknye jadi stress dan teros gua rase dah menyampah.Bile gua dah rase menyampah, gua akan membenci pulak.So, untuk mengelakkan perkara yang seumpamanya berlaku, lebey bek bagy gua mase untuk bertendang bertenang dengan eloknya.




Sekian, babai




Renung-renungkan dan selamat beramal!!!

Istimewanya 9

assalamualaikum



Harini xnak cakap banyak-banyak.Gua dah penat tdo siang tady, dimane-mane aje gua bley menutup mate dengan selesa dan rapatnye.Bayangkan ajelah, dalam bas menunggu bas seblom bergerak, gua tido, balek tadi sementare tunggu azan maghrib, gua tido lagik.Gua punye penat macam malam tady gua buat keje part tyme.Memang macam lahanat jugak.Ade mase jerk, gua konpom tido, ntah hape kejadah sejadah agaknyelah gua nih.Macam ade laki soh memasak kat umah, anak-anak yang lari bertebaran meminta susu bile gua balek daripada kolej.Macam hampagas!


Nombor sembilan bukanlah pujaan hati gua.Gua punye nombor pilihan dan pujaan hati yang satu adelah nombor lapan, sebab ape erk?Sebab gua lahir bulan tu larh kan?Mesti gua rase teramat berbangge bile sebut bulan lapan.Disamping bulan kemerdekaan lagik, memang namenye anak merdeka.Tapi agaknye gua nih tersalah pilih nombor.Nombor lapan pujaan aty, tup-tup, nombor sembilan plak yang melekat dekat gua.Nak tawu x sebab ape gua cakap gua nih lekat dengan nombor sembilan?


Zaman dahulukala gua ade jugak buat satu blog, nak taw x follower dier ade bape kerat.Memang boleyh hukum gelak guling-guling sampai jatuh katil double deker.Gua punye follower cume sembilan.daripada awal, sampai ke dah wallahualam blog tuh memang tu lah sahaje nombor peberetnye.Gua pown xtahu menahu kenape balak besar sangat menimpe belog gua nih.Sadis seyh, kesian sungguh same awak kan mr belog?Xpe xpe, kami memang humble, xnak riak bongkak dan sombong melampaui batas-batas padi pulak.Biarlah gua bersendirian membawa hati yang pedih dan duka lara.How shittt bebeh my word.eiiiiuuuuwwwwww!!!


Xpelah, pade gua, biarlah xbanyak orang follow mollow, agypown, blog gua bukan arh hebat mane nak dibandingkan dengan melambak lagik blog yang super duper hebat x hengat di luar sane.Yeay3!memang pown. blog gua nih cume berada di hujung penjuru saje ok.Gua nih bukanlah seorang yang celik dan hebat IT, buat amende skali pown, efek tetap di situ juga.Gua pasrah sahaje, ceewah!Kegampangan mule bersarang di mukaku yang huduh ini.Tapi xpe, gua xkesah pown, biaselah, gua nih kan anak orang jawe yang hatinye macam batu bersurat Terenggau, memang xkan lapuk ditelan zaman dan masih kukuh untuk kenangan sehingga hari ini.


Mungkin di sebalik nombor sembilan nih, ade tuah yang menanti gua kan?Manelah tawu kan, tuah ayam nampak di taji, tuah manusia xde sesape yang nampak lagi setakat nih. Memang gua akui gua lahir taon 90-an, memang petame dah menunjukkan ketuahan gua dengan lahir zaman itu.Xkan arh sampai tue bangka cantek molek nih pon nak kekal 9 jugak?Kalau 90 ke, 900 ke, 9000 lagilah kuharapkan.Oh indahnya dunia bagai dunia milik kita saja.


Tapi kalu dah tuah, mane nak tawu, ade orang datang meminang gua bawak 99 dulang hantaran dengan duet hantaran yang tersangat banyak , RM 99 999 . 99. perghhh!!!memang gua cakap dengan mak gua nak berenti teros kolej dan menjadi isteri yang solehah serta sanggup melakukan ape sahaje untuk laki yang terkaya dan gu cintai wangnya itu.hakhakhak.Materialistik dowh gua nih, memang hampagas betol!Ape pown, gua xkesah lah nak kawen dengan gua, asalkan beriman, bertanggungjawab dan jujur dan setia dan hormat ibu bapa dan macam-macam lagilah.Gua menerima seadanya.Da gatal nak kawen pulak dah nih pompuan nih.Blajo baru sampai tingkat 4, dah gatal nak nikoh!





Sekian, babai.Merapu sangat arh gua nih


Renung-renungkan dan selamat beramal!

12 January 2011

9 VS 1

assalamualaikum





Semalam gua terpikir perihal laki ngan pompuan. Tetibe jerk lah kan, mase gua tengah dok mengelamun menerawang ke alam mimpy. Bukanlah bermaksud gua mimpi basah malam tady.Bukan bukan dan bukan. Ape yang gua nak story mori harini adelah pasal nafsu.Nafsu pompuan dengan lelaki.Hah, berbanggelah kau wahai kaum lelaki sebab korang dah tawu kan yang sikit tu adelah korang punye nafsu.Arh, pedulik ape gua korang nak gelak-gelak guling-guling dok mengata pasal kaum hawa yang suci macam minyak seri murni. Sudahlah kaw, xpayah nak kembang dada sangat.Meh r, gua nak story pasal kebaekan dan keburukan korang punye nafsu.






NAFSU 1




Ini memang untuk lelaki, nafsu lelaki memang ade satu nih jerk.Miskin seyh lelaki nih, padan dengan muka kaw laki. Sape suruh kaw miskin?ade 1 jerk?ape barang kaw ade 1 nafsu jerk?Mende laen kaw ade due, yang hantu nih sekor, ko bley ade satu jerk?Memang x power larh kan kau.Selame nih kau nak berbangge berlagak arh kau ade 2 bende, macam terhebat kau seyh wahai kaum lelaki.

Tapi gua ade pelik  bin hairan sebab kau name jerk ade satu nafsu, tapi kaw nih berselere kuat dan teramat tinggi.Mane taknye, bile kaw ade sorang bini, kau tamak haloba nak berkawen sampai empat lagi.Bile sorang bini kaw kerjekan sampai dapat anak 8 hingga 10 orang, memang kaw telah membina satu pasukan polis yang berjaye larh.Memang terbaek kaw.Bile masok bab rogol-merogol pulak, gua memang sedikit teruja sebabkan, budak umo 15 taon memang boleyh stim dan teruja hanya melihat nenek 58 taon seblah umah menebas rumput sambil menggelekkan punggong seksinye tanpe disengajekan.Entah hape punye taste larh kan kau nih?Itu pangkat nenek dah tawu x?Kalo nak cari, carik lah yang freshie ke hape ke.Nih nenek kau tahu?Memang high taste betol erk kaw budak?

Bile bab nak tambah-menambah pulak, lelaki nih memang terhebat dan terhandal.Segala dalil boleh keluar, mase nih yang kaki clubbing pown boleh pakai kopiah tutop kepale sambil memberi tazkirah free kepade ister-isteri yang naif.Mase nih memang kau adelah yang paleng alim.Bukan hape, selame nih kaw punye semayang boleh tuang-topup-tuang xtopup-topup, kali nih bile bercakap pasal poligami, memang kaw teros keluar sunnah nabi yang kate kawen 4 memang dituntut dalam Islam sebab nak tolong meringankan janda mahupun ibu tunggal yang terkontang -kanting menjaga anak mereka tanpa suami di luar sane. Tapi kalau dah bini yang seterusnye adelah datang daripada golongan bebudak universiti, korang nak cakap hape hah?Nak cakap nak meringankan otak mereka yang studi bagai nak pecah pale?Nak suruh diorang kongsi penderitaan belajo dengan korang erk?Itu pade gua arh, alasan yang mencarut mengarut semate-mate.

Bile keluar bersame kekaseh buah hati pengarang jatuh dan limpa memaseng, kaum lelaki boleyh dengan selambe mengusha dada pompuan laen pulak.Bukan ape, mungkin saiz buah epal cewek disebelah mereka kurang hot berbanding saiz buah epal orang laen yang tampaknye lebih menggoda dan menyelerakan. Gile tahap gile dah ni.Itu cerite nafsu jugak tuh. Nafsu mate, x bersyukur dengan ape yang dah dikurniakan.hohoi, melampau erk kaw kaum laki?

Orang katelah kan, lelaki nih bile dah semaken tua dan berumur, perangai mereka semaken muda?Gua mase tulis nih gua dah rase jelek seyh.Hape?Muke dah berumo, tapi perangai nak ngaku muda?Eish macam xsedo-sedo lagik rumah kedua anda sedang memanggil-manggil dengan galaknye. Make dengan ini memang xhairanlah kalau umo sudah 65 taon tapi ingin bercinta dengan orang yang berumo 23 tahun.Xpe, bak kate orang, umo bukan penghalang cinta bile laki dah mampos, bini dapat harta. YAHOO YAHOO YAHOO

Dalam bab laen pulak, walaupun laki nih ade 1 jerk nafsu, tapi laki tetap kuat marah dan cepat mengamuk.Ini baru 1 bahagian marah tu, bahagi-bahagi sorang sikit same rate dengan yang lelaennye.Kalau ade 1 bahagian untuk marah sahaje, memang pupuslah kaum wanita di dunia ini sebab memang pantang silap sikit jerk, memang kaki naek ke dada.Kesian sungguh kaum perempuan nih kan?Bab dera-mendera pown, memang hebat dan seronoklah kaum lelaki itu.Terlampau seronok menghayunkan batang penyapu, puntung rokok mahupun batang mancis dengan galaknye terhadap kaum perempuan mahupun bayi-bayi serta kanak-kanak sekalian.Itu namenye lelaki ber'bin'kan haiwan.

Senang cerita, lelaki ade 1 jerk nafsu yang merangkumi keseluruhan sikap mereka tetapi mereka punye perlakuan tu melambangkan mereka ade nafsu yang lebih daripada kaum wanita nih kan?





NAFSU 9




Sekarang adelah giliran kaum wanita yang terhebat.Yang bile die hayun buaian sampai boleh menggegar dunia bebeh!Memang kaum wanita terhebat!yeay yeay yeay!Jom kite kupas kulit limau sampai kite dapat tawu ape yang tersirat dalam nafsu pompuan.Punyelah kaye ade nafsu sampai sembilan xnak kongsi-kongsi dengan makcik jual telur itik kat pasar tani.


# Nafsu beli-belah

Memang ini adelah lumrah setiap manusia yang bername pompuan.Mate memang rambang kalau masuk shopping kompleks.Ape sahaje yang murah-murah memang kene hambat.Bak katenye, buat stok nanty-nanty bile dah xde jualan murah lagik.Itulah pompuan.Memang kaki shopping.Kalaw xde duet pown maseh berlagak ade duet yang setebal duopulohlime inci dalam poket.So, sangat tidak heran kalau duet ptptu kaum pompuan disalurkan untuk membeli barang-barang kecantikan serta baju-baju yang inging ditukar ganti selang sehari memakai.


#Nafsu bercinta

Macam yang gua dah kate seblom ni, pompuan memang tersangat suke untuk dicintai dan mencintai.Perasaan tu adelah sesuatu yang memang indah.So, memang xheran kalau pompuan suker bercinta keliling leher.Sebab nafsu dier banyak so, die suke bercintan cintot.Tapi jangan salah paham sebab pompuan bukanlah kaki perempuan yea.Ade sesetengah jerk yang suke bermain-main kayu sampai kayu tigebelas.


#Nafsu marah

Marah pompuan memang hebat.Sebab ape taw, marah puan nih kalau dah meletus, sampai boleh tarek-tarek bulu dan rambut, sampai boleh baling-membaling pinggan mangkuk periuk belanga sampai berpecah belah semuanya.Sebab tu hukum cerai xbagy pade tangan pompuan sebab ape erk, bile pompuan nih marah, mulelah nak lafaz cerai, antar saye balek umah mak saye, lafaz taklik memang akan diucapkan berkali-kali.Memang baguslah pompuan xboley nak lafaz talak.


#Nafsu makan

Pompuan oh pompuan, memang kuat makan, tapi sebab ape erk, sebab pompuan nih nak sihatkan badan sebab nanty orang xpayah nak sebuk-sebuk tanye kenape badan kurus, pakwe x bagy makan ke, mak xbagy makan cukup ke dan yang laen-laen kejadah lagi.Bukanlah bermaksud kaum lelaki tu bangge sangat xpayah nak tahan nafsu makan,arh same jerk.Ntah hape kejadah kaw xnak makan banyak sebab nak kontrol bahwe orang akan cakap nafsu kaw cume sikit jerk celah taik gigi jerk.Baeklah kaw blah seblom gua terajang kau sampai ke bulan.



Gua rase xnak cakap lebey-lebey lagi.Baru jerk gua sedar bahawa makne nafsu laki dengan nafsu pompuan tu merujuk kepada ketelitian antara kedua-duanya.Memang overally, pompuan tersangat teliti dalam melakukan sesuatu pekerjaan, memang x macam lelaki buat kerje semua hentam kelemumur keromo saje.Gua bukan xnak list sumer nafsu sembilan pompuankan, tapi gua rase adelah tersangat molek seandainya bijak pandai yang di luar sane dapat menolong gua menambah lagi ape nafsu pompuan yang selalu digebang-gebang bersama.Sampai tu ajelah, sok gua ade kelas dengan lect Biostatik yang best, Cik Wan.

Seblom tu, terime lah kate yang ntah hape-hape daripada gua.Manusia dicipta berpasangan untuk melengkapi antara satu sama lain.Tanpa lelaki siapalah perempuan, tanpa udara siapalah kita.So, just terima segala keadaan dengan redha dan bersyukur dengan setiap pemberian dariNYA.Tetibe mood harini jadi Islamik.Dapat hidayah ke gua nih?






sekian, babai

Renung-renungkan dan Selamat beramal!

10 January 2011

Betulke Facebook Akan Ditutup???

assalamualaikum




Tengahari tadi mase gua sedang tekun dan bersahaje mendengar segala butir kate-kata yang fakta lagi betul daripada lecturer gua, Cik Zaffar , pasal subjek Parasitology, tetibe jerk, secare x memasal, terkeluar pasal facebook akan dihentikan.What???Disebabkan gua ade habit yang memang terburuk iaitu mendengar lagu semase lecture memberi talk, memang haramlah nak dengar perbincangan pasal topik  facebook tu seterusnye. Bile gua ade rase menyesal sikit, teros jerk cabut earphone, lempar jaoh-jaoh dan teros menatap wajah lecturer gua tanpe kelip-kelip pown.Sikit punye khusyuk, memang gua power, xpayah puji dah.Dada kembang sampai hidung dah menunjuk langit, punye bongkak.


Bile mase dah time untuk kelas Parasit ngan Cytopath, gua pown hape lagi, sumbat balek lubang telinge gua yang semaken melebar ni dengan earphone yang dah berkecai.Gua amek salotape, gua sambungkan balek cebisan-cebisan die dengan berhati-hati sambil air mate gua mengalir x henti-henti.Sadis punye pasal earphone dah terbarai.Gua test die punye kuase, boleyh lagi gua wat sumbat telinge pastu pasang volume maksimum punye.Memang terhebat lagi.Sambil dengo lagu-lagu yang jiwe + rock parang + 60an + 20an dan pelbagai lagi.Janji boleh buat telinge gua aman dan hati gua tenteram  kire sudah bagoslah tu. Mase nak tunggu kelas yang lagi satu, gua menerawang dalam alam mimpi kejap.Memikirkan kalau facebook nih dah dilupuskan.


Teros gua terpikir, camane kalo xde facebook?Derita dowh.Apesal erk diorang nak hapuskan facebook?Bukanke laman sesawang bersawang tu adalah yang terfemes emes dan terfofular zaman millenium nih?Apehal tetibe nak close-close nih???Halamak haih, kalau macam tu, macamane gua nak bergosip-bekepoh-kepochi lagi nih?Xkan nak mengutuk-mengata-mencerca depan-depan, mane feel seyh.Hadoila, camane nak menggebang memember sekelas, memember serumah berite-berite terhangat nih?Masalah jugak nih.


Tapi gua pelik lah, nape mesti nak delete facebook?Sedangkan kementerian pown gune facebook nak suruh rakyat mesia bersatu padu dengan adekan facebook 1 MALAYSIA.Apetah lagi nak mempromote barang-barang walau mende tu hanyelah setakat pencungkil gigi, bile promote kat facebook, teros beribu-ribu orang nak seyh.Punyelah pengaruh mukebuku tu tersangat kuat.


Lagi satu, facebook nih dah macam satu keperluan.Kalau nak tahu keadaan orang tersayang yang duduk satu bandar, satu pekan tapi rumah laen-laen, memang tersangat perlu taw.Untuk menjejak kaseh ke mencari jodoh ke, facebook nih jugak yang penting.Memang xdapat nak gua bayangkan camane larh dunia tanpe facebook?Lagi pown, facebook nih dah macam satu kegilaan untuk semua orang.Baek Uncle bawak teksi sampai kan ke pengerusi bangunan duopulohlime tingkat ade facebook.Ini adelah kenyataan bukan gurauan semate-mate.



Anyway, bukan senang kalaw kite nak membayangkan rutin harian yang kite dah biase buat, iaitu mentelaah facebook sampai mate naek juling, eyebag lagik besau daripada pipi sendrik, berbalas-balas komen larh, memaki menghamun serta menghanjeng sesame sendri lah dan memacam perkara yang kite kongsikan bersame kite cerite.Tapi tapi tapi tapi secare tetibe dan mendadak, mende nih akan ditutup.Ape sebab yang sebenar gua pown xtaw.Gua maseh lagik trauma untuk menerime kenyataan bahawa facebook nih akan ditutup.Gua macam nak meraung sampai terjojol kornea mate gua nih.Pasal facebook macam tu skali penangan memang dahsyat.






Ape pendapat korang pasal nih?



sekian, babai



Renung-renungkan dan selamat beramal!

Because You Loved Me - Celine Dion





For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right


For every dream you make come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful , baby


You are the one who held me up
Never let me fall
You are the one who saw me through 
Through it all


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me


Lifted me up when i couldn't reach
You gave me faith cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me


You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith you give it back to me
You said no star was out of reach


You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me


Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because
I was loved by you


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me


Lifted me up when i couldn't reach
You gave me faith cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me


You were always there for me, the tender wind that carried me
The light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration through the lies you were truth
My world is the better place because of you



You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me


Lifted me up when i couldn't reach
You gave me faith cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me




I'm everything I am
Because you loved me





Lagu nih bukan lagu untuk kekaseh jerk, lagu nih untuk someone yang nak hargai kaseh sayang kat seseorang.Nak tujukan lagu nih untuk anak kucing korang sebab korang dah terjatuh sayang kat die pown memang boleyh sangat.Kirenye lagu nih untuk someone yang dah bangkitkan semangat korang balek ar.Bagy gua gua tujukan lagu nih untuk abah gua dengan mak gua.Gua sayang same diorang.Rindu larh plak ngan mak abah gua.Nak nanges ke?sori arh, gua aty besi sikit.kahkahkah.



Sekian, babai


Renung-renungkan dan selamat beramal!



09 January 2011

Bile Pak Lebai Datang Kuala Lumpur

assalamualaikum




Entri ini tiade kene-mengene-kaitan-sangkut-paut-tersangkut-memaut dengan yang hidup, sedang nazak mahupun yang dah masuk rumah bertiang dua. Memang jujur daripada lubuk hati gua memang xpernah nak sentuh-sentuh hati sesape di luar sane.Ini citer untuk sesuke hati bergumbire gelak tawa lalalalala saje taw!Dun take it serius!


Mase tingkatan 4, gua belajo dekat MRSM muo, dekat dengan umah gua, so boleyh balek hari.Sape ajo seyh kaw duk kat skola asrama separoh penuh boleh ulang-alik naek bas due hengget?Banyaklarh senget muke kaw hah?Gua dapat kelas yang kesebelas daripade limebelas.Sape kate gua xbijak?Bagus-bagus, memang gua x bijak pown, bab tu dapat dudok kelas yang hampir nak terhujung sedikit.Tapi yang kelas kelimebelas tuh adelah kelas akaun.So, memang hampagas betol gua nih.Dalam kelas gua , cume ade 30 orang saje manusienye.Sebab kan, belajo sains budak memang xboleh ramai-ramai, nanty pening kpale cekgu-cekgi yang masok dalam kelas dek kerana bebudak yang lebey bijak daripada cekgunye.Tapi gua, meamng seorang budak yang redha.Maksudnye, redha jerk ape-ape pown. memang xkan melawan, bile dah terlampau redha, gua boleyh dengan selesenye sleeping in the class.Hahahaha, memang biadab ini budak g tidoq dalam kelas sewaktu cekgu mengajar yea.



Kat MRSM nih , ade larh sistem dier yang memang sumer skola harian biase xder buat.Sistem Homereoom orang panggil, kalau dekat sekolah biase orang akan kate sistem mentor mentee, tapi kat MRSM, die tukar name jerk arh, yang paleng advance lagik, dalam satu kelas tuh, boley ade 2 homeroom.Macam kelas gua dulu, kelas sains 11, name homeroom die adelah MULIA dan MURNI.Gua budak homeroom MULIA.Ayah n mak homeroom kitorang laki bini.Name ayah homeroom gua cikgu Malik dan name mak homeroom Murni adelah cikgu Muliana.Memang menarek kan kitorang nih?Kire sumer masalah korang nak rujuk, rujuk dekat mak n ayah homeroom larh.Xdelah kaw nak kecah-kecah nanges-nanges wat banjir plak g mintak kat orang laen.Memang nak kene sekeh ar macam tu kan.Lagi satu kalao memang xde transport nak bawak kuar g outing ke, beli barang ke nak g bank ker, memang  boleyh sangat-sangat mintak mak or ayah homeroom nih hantar.Senang citer , pastu siap boley mintak tolong kat mak homeroom ke ayah homeroom ke ajar dalam matapelajaran yang macam sengal-sengal, yang macam kabur-kabur sikit bagy clear gile-gile vavi.



Setiap homeroom memang kene buat satu aktiviti larh, kire untuk markah homeroom, so, at last, xdela buku laporan tuh macam kosong ringan jerk dengan ketiadaan program-program yang kitorang join together gether. Gua dengan homeroomate gua nih memaseng sumernyer bz dengan hal memaseng.Maklumlah, memaseng ade anak dah.Memang arh bz saje memanjang.Mane nak uruskan anak, mane nak uruskan laki lagy, mane nak uruskan rumah tangge, hah, memang macam tu arh kitorang nih.Tetibe , mase satu hari tuh, kitorang nih ade mesyuarat tergemparrrrr homeroom, nak xnak, bz ke x bz ke, memang kene buat jugak arh aktiviti sebab melihatkan buku laporan yang memang kosong macam otak memaseng beku macam iceberg xde idea.Bincang punye bincang, kitorang pown decide nak g key-hell. Set up memang baekk punye, siap skali tempat arh, if gua x hilang ingatan, gua ase gua g KLCC kowt mase tuh, ade pameran islam hadhari mengikut peredaran mase.



Al-maklumlah, name pon yang islamik kan, memang arh pameran tu bukan bukak untok maktab gua jerk!Semua jenis manusia datang tengok pameran tu.Seingat gua, mase zaman tu, angkasawan negare tu pown belom naek bulan lagik, so ade satu booth yang memang tunjuk cemane dier berlatih kat russia tu.Itu memang feveret booth larh kat situ sebab memaseng nak tengok sheikh muszaphar yang ensem sambil membayangkan diri sedang berdiri di sebelah sheikh muszaphar melambai-lambai kearah peminatnye.Arh!Jangan mimpi larh!


Nak masuk dekat pameran tuh sikit punye panjang gua dengan kengkawan gua kene beratur, beratur bukan beratur lurus, beratur gaye zigzag taw, dalam dewan yang luasnye macam padang bola sepak malaysia. Memang macam cilakak.Kalau beratur panjang-panjang, pastu kadar kelajuan jalan tuh memang speed, xpe, nih jalan kalah sipot babi.Memang cukup pakej kalau nak wat gling-guling. kenyit-kenyit mate dalam dewan tu, untung-untung siap boley bertemu jodoh larh seyh mase beratur panjang-panjang tu.Bile sampai turn gua dengan memember sekampung, kitorang muke riak dan takabbur , dada lebar pown masuk dalam dewan pameran. Bile dapat masok, rase lege sebab xpayah nak beratur dekat line yang macam ular kene pukul dengan kayu besbol.


Jalan-jalan pusing-pusing dekat pameran yang memang sikit sangat booth dier sebab segalanya barangan dari luar kowt, didatangkan khas daripada egypt, arab dan yang sewaktu dengannye.Bile sumer dah boley senyum sampai ke lutut sebab tande puas haty, kitorang pown diarahkan berambus daripada bilik pameran tuh.Aktiviti lepas tu adelah aktiviti bebas.Bebas bukan bermaksud bebas membuke baju, bebas berkate-kate, bebas berlari bertempiaran di tengah jalan dan bebas melakukan seks bebas. Kitorang diberi mase larh untuk berjalan-jalan dan photoshoot ar sikit-sikit dekat sekitar KLCC tu semate-mate nak habeskan mase yang terluang macam tu jerk.


 Mase nih r, gua memang xbley blah.Gua dengan memember gua sebuk ar photoshoot sane sini, duk amek gambo syok sendrik, muncung terjuih daripade pelbagai angle arh senang kate.Memang sebijik budak baru nak up.Tetibe, ade larh kumpulan tourist kat tepi tu, dier sesaje nak amek-amek gambo kat situ.Kitorang nih, nak menguji kefasihan berbahase omputeh, saje jerk arh dok menyapa, maneskan mulut, tunjukkan budaye bangse kite.Diorang pown ape lagy, layan jerk la.Sebabnye, diorang sendiri nak tawu budaye kite macamane kan.Dah terlanjur berborak-borak, kitorang pown nak snap-snap some pix ngan mamat n minah spanish tu. Diorang pown ade lah snap 2 3 pix ngan kitorang untuk bawak balek negare diorang.Perh, dalam hati dah kembang semangku sebab gambo bley naek flight sampai kat Spain larh seyh!Dada tetibe menjadi luas.


muke maseng-maseng sesuci sesungguh suci




Bile tourist tu dah blah, kitorang teroskan lagik sesi photoshoot depan KLCC, pastu, kat tepi-tepi tuh xjaoh ar daripade kitorang, adelah pakcik-pakcik yang alim-alim lagy terhormat duk berkumpul tunggu diorang punye group melawat bilik pameran islamik tady.Secare x sengaje, telinge gua mendengar satu suare yang memang sumbang.


''hah, tu nanty dah amek gambo dengan mat salleh , dah lupe lah macamane nak bace al-Quran''                     



Wadafak weyh!kebetulan memang mase tu kitorang yang berdiri memang dekat dengan kumpulan pakcik-pakcik tu dan memang konfem kitoranglah yang mereka dok gebang xbley nak bace Quran pas amek gambo dengan tourist tuh.Ape sempit punye pemikiranlah kan.Xkan setakat amek gambo jerk, kitorang nih memang konpem masok neraka?Xkan setakat dok borak dengan orang spain, kitorang dah hilang identiti Islam kitorang?Hei, kalaw arh kan kitorang ni memang xblaja agame pown., xde maknenye lepas amek gambar dengan orang Spain tuh, kitorang tros bukak baju nak beromen depan tu!


Ke pakcik-pakcik tu yang xbley nak tahan nafsu erk tengok minah spain yang hawt-gojes tu, pastu sesuke hati riang gumbire cakap kitorang plak yang xbley nak bace Quran pas amek gambar erk?Arh, persetanlah kaw.Bile aty dah membare macam api yang marak menyala disambar petrol, kitorang pown blah daripada situ. Malas nak dok melayan pak lebai yang tersangat baek persepsi itu.


Pastu, memang kitorang naseb baek jumpe plak tourist daripade Jepun taw!So, take a pix kejap!hehehe, memang macam pertandingan bergambar dengan tourist la plakkan.

geli syialll tengok muke gua yang macam sipu-sipu hanjeng tu



Bile dah puas meroyan bergile berphotoshoot ntah hape-hape, kitorang pown balek kat tempat tunggu bas.Mase tu pown dah petang dah, so xnak lambat arh kan balek kat Maktab sebab esoknye kitorang ade kelas.Eventhough sakit aty dengan pakcik serban tu, xpelah, gua tetap untung sebab dapat pahala sabar.Pakcik tu dah hilang sikit pahale sebab tabur fitnah kat bebudak skola yang suci dalam debu macam kitorang nih.



menunggu dengan pose menarek




3 serangkai muke maseh kebudakan




sekian untuk kali ini, sekali lagi diingatkan, budi bahase amalan kite.



Renung-renungkan dan selamat beramal!