Kesayangan ;)

13 January 2011

Istimewanya 9

assalamualaikum



Harini xnak cakap banyak-banyak.Gua dah penat tdo siang tady, dimane-mane aje gua bley menutup mate dengan selesa dan rapatnye.Bayangkan ajelah, dalam bas menunggu bas seblom bergerak, gua tido, balek tadi sementare tunggu azan maghrib, gua tido lagik.Gua punye penat macam malam tady gua buat keje part tyme.Memang macam lahanat jugak.Ade mase jerk, gua konpom tido, ntah hape kejadah sejadah agaknyelah gua nih.Macam ade laki soh memasak kat umah, anak-anak yang lari bertebaran meminta susu bile gua balek daripada kolej.Macam hampagas!


Nombor sembilan bukanlah pujaan hati gua.Gua punye nombor pilihan dan pujaan hati yang satu adelah nombor lapan, sebab ape erk?Sebab gua lahir bulan tu larh kan?Mesti gua rase teramat berbangge bile sebut bulan lapan.Disamping bulan kemerdekaan lagik, memang namenye anak merdeka.Tapi agaknye gua nih tersalah pilih nombor.Nombor lapan pujaan aty, tup-tup, nombor sembilan plak yang melekat dekat gua.Nak tawu x sebab ape gua cakap gua nih lekat dengan nombor sembilan?


Zaman dahulukala gua ade jugak buat satu blog, nak taw x follower dier ade bape kerat.Memang boleyh hukum gelak guling-guling sampai jatuh katil double deker.Gua punye follower cume sembilan.daripada awal, sampai ke dah wallahualam blog tuh memang tu lah sahaje nombor peberetnye.Gua pown xtahu menahu kenape balak besar sangat menimpe belog gua nih.Sadis seyh, kesian sungguh same awak kan mr belog?Xpe xpe, kami memang humble, xnak riak bongkak dan sombong melampaui batas-batas padi pulak.Biarlah gua bersendirian membawa hati yang pedih dan duka lara.How shittt bebeh my word.eiiiiuuuuwwwwww!!!


Xpelah, pade gua, biarlah xbanyak orang follow mollow, agypown, blog gua bukan arh hebat mane nak dibandingkan dengan melambak lagik blog yang super duper hebat x hengat di luar sane.Yeay3!memang pown. blog gua nih cume berada di hujung penjuru saje ok.Gua nih bukanlah seorang yang celik dan hebat IT, buat amende skali pown, efek tetap di situ juga.Gua pasrah sahaje, ceewah!Kegampangan mule bersarang di mukaku yang huduh ini.Tapi xpe, gua xkesah pown, biaselah, gua nih kan anak orang jawe yang hatinye macam batu bersurat Terenggau, memang xkan lapuk ditelan zaman dan masih kukuh untuk kenangan sehingga hari ini.


Mungkin di sebalik nombor sembilan nih, ade tuah yang menanti gua kan?Manelah tawu kan, tuah ayam nampak di taji, tuah manusia xde sesape yang nampak lagi setakat nih. Memang gua akui gua lahir taon 90-an, memang petame dah menunjukkan ketuahan gua dengan lahir zaman itu.Xkan arh sampai tue bangka cantek molek nih pon nak kekal 9 jugak?Kalau 90 ke, 900 ke, 9000 lagilah kuharapkan.Oh indahnya dunia bagai dunia milik kita saja.


Tapi kalu dah tuah, mane nak tawu, ade orang datang meminang gua bawak 99 dulang hantaran dengan duet hantaran yang tersangat banyak , RM 99 999 . 99. perghhh!!!memang gua cakap dengan mak gua nak berenti teros kolej dan menjadi isteri yang solehah serta sanggup melakukan ape sahaje untuk laki yang terkaya dan gu cintai wangnya itu.hakhakhak.Materialistik dowh gua nih, memang hampagas betol!Ape pown, gua xkesah lah nak kawen dengan gua, asalkan beriman, bertanggungjawab dan jujur dan setia dan hormat ibu bapa dan macam-macam lagilah.Gua menerima seadanya.Da gatal nak kawen pulak dah nih pompuan nih.Blajo baru sampai tingkat 4, dah gatal nak nikoh!





Sekian, babai.Merapu sangat arh gua nih


Renung-renungkan dan selamat beramal!

2 comments:

chenta nuriz said...

hahaha..agak2 law lelaki yang kena mengandung..sure ramai lelaki yg da kena rogol nga perempuan..hakhakhak...coz perempuan da xkisah da...rogol..pastu tinggalkan jew n cri yg len plak...so biar padan muka lelaki2...biar diorang rase lak.. aku pon kompem nk rogol sume2 laki yg da kecewakan hatiku ini..

Saye Hajar said...

hahahahaha...ape sampai macam tu skali ika weyh..ilek arh,,g berambus dengan lelaki yang memaenkan perasaan jiwa dan rage pompuan..hahahahahahaa