Kesayangan ;)

03 May 2011

Start Cuti, Start Buat Anak

assalamualaikum



Citer ni pasal ahad lepas, sehari selepas gua balek kampung. Pepagi Ahad tu mak dah sebok kejut gua, gua yang rasa nak marah nih memang geram bila tido yang xpuas dikejutkan dengan suara emak yang sayup-sayup kedengaran di cuping telinga gua ni. Bile mak kate nanti lewat nak sampai dekat tempat kawen tu, gua dengan pantas bangun teros mandi. Ape motif gua teros bangun tu gua rase sebab gua xnak jadi derhaka kalo lambat menurut perintah emak yang satu.



Bile dah siap-siap sumer, gua pown lilit selendang ala kadar dan bersiap seadanya. Dengan alasan perjalanan kali ni agak jauh, siap cantik-cantik dari umah pown sampai sane tetap akan jadi selekeh jugak. Pegi Mersing umah sedare sebelah emak. Naseb bek gua kenal arh jugak sedare gua yang nih. Bukan ape, gua nih terlalu ramai sedare, kang japgi maen terjah x kenal, silap-silap aribulan ter'becinta' dengan sedara sendiri, susah plak.hahahaha. Amboi, gatal plak.



Pegi pepagi tu, gua nek sekete dengan mak, abah, adik gua dengan tok Maznah. Pegi berkonvoi dengan makcik-makcik gua yang sebelah emak. Sampai dekat tol Kluang, jalan dah start jem, kitorang kene tunggu Mak Ngah sebab family dia ikot dari JB je. Memang naseb dia kurang baek, jalan jem start tol Kulai tu.Kitorang pown benti makan kejap dekat warung tepi jalan dan berehat sebentar. Lebey kurang sejam menunggu, Mak Ngah dan kuarge dia pown sampai. So kitorang teroskan lagik perjalanan supaye cepat sampai dekat tempat kawen ni.



Sampai jerk kat Mersing, jalan pown clear, cepatlah sampai ke tempat yang dituju. Kitorang makan dulu seblom jumpe makcik emak gua yang gua gelarkan Wak Wati. Memang tahap lapo giler nih, datang-datang teros makan, buat macam rumah sendiri. Biase lah, xkan nak tunggu tuan rumah jemput makan, x pasal-pasal kene marah sebab mengganggu diorang mengumpul duet hasil salam keruk. Hikhikhik.




Pas dah kenyang melantak nasik dengan bubur hitam, teros masok nak tengok pengantin...jeng jeng jeng...Pasangan yang akan memulakan malam pertamanya dengan indah..huwahahahahaha






pelamin dia cantek woh



hantaran nak bagy dekat laki




sesi tunggu depan pelamin nak jaga tol..ngahahaha






sesi baleng gula-gula kene kepala budak



dah abes gula, duit pulak nak baleng





sesi bergambar bermanja2...





Yang sedara dengan gua pengantin pompuan.Serius memang chantek larh die nih!!!Yang laki dia, gua rase cam dah tue ar plak.Muke berumo, bile dah masok dalam kete, mak gua ade citer yang pompuan nih dulu ade tunang tapi tunang dia meninggal sebab sakit. Kesian dowh, tapi akhirnye, dapat jugak bertemu jodoh dengan lelaki dia nih.



Mase nih bile dah start cuti, memang sumer orang berebut-rebut nak pilih tarikh kawen.Tu yang jalan jem. Korang tengok le nanti, mase nak jalan weekend tu, memang jalan penuh dengan kete macam semut api je gamaknye. Paleng best untuk pengantin arh, mase kite dah balek, diorang boley senyum-senyum antara satu same laen bagaikan memahami maksud tersirat memaseng.kihkihkih




Selamat menambah generasi baru serta menambah bilangan rakyat Malaysia!!!Saya bangga jadik anak Malaysia!!!!hahahahaa




Sekian, babai







2 comments:

chenta nuriz said...

saye plak tgh tgu nak makan nasik minyak dokter hajar....tettt..bilo la nak kawin niw???kahkahkahkah

Hajar Yumi said...

hoittttt.....lambat lagikkkk awk paham x????kenape bukan awk je yang kawen dulu???